Sminkskatten

Här är den, min skatt, förpackad i en Helmerbyrå från IKEA. I den här byrån förvarar jag allt mitt bassmink, ögonskuggor och nagellack. Annat smink, inkl ögonskuggor från ”udda” märken (dvs de som inte ryms i byrån) förvaras på ett annat ställe.
Självklart råder det ordning och reda i min byrå

I översta lådan ligger alla skuggor och pigment från MAC. Jag blev lite förtjust i blixtbilden så jag visar både med och utan blixt. Skuggorna och pigmenten är sorterade i färgordning; blå – brun – grå – grön – guld – lila – rosa/röda toner. Samma sortering gäller för att mina ögonsminksprodukter oavsett märke.

I andra lådan; bassmink. Foundation, puder, primer etcetera. Det är den lilla delen av min samling. Jag har en av varje som jag använder. Ingen variation.

I tredje lådan; pigment från Fyrinnae (vänster) och MAD (höger). I mitten gelliner från MAD och MAC.

I fjärde lådan; pigment från TMM. Det är även den låda där jag har mycket plats att utöka samlingen (det finns lite MACplats med)

I femte lådan; nagellack från China Glaze. Nagellackslådorna är de som ger mig problem. Dels därför att en full låda blir väldigt tung men framförallt på grund av att jag slarvar så med mina nagellack. De står överallt i huset (väldigt olikt mig) Jag skulle gissa att ungefär hälften av nagellacken fanns i lådorna vid fototillfället.
China Glazelacken förvaras i alfabetisk ordning vid varje tillfälle. Det betyder att jag flyttar runt lacken varje gång jag tar eller ställer tillbaka ett lack. Inga luckor! Jag hatar luckor! (Det är antagligen därför som jag har lack lite här och där, de tär för jobbigt att ställa tillbaka dem i lådan så jag gömmer dem på andra ställen istället)

Sjätte och sista lådan innehåller nagellack från alla andra märken. Det är även min ”testlåda” Jag försöker att vänja mig av med tvångstankarna från ChG-lådan och försöker ha ”ingen ordning” i denna låda. Det är väldigt jobbigt för mig att öppna denna låda men jag försöker att inte organisera den.
Uppdatering: Jag har fått många frågor, både här och i andra inlägg om vad det är jag förvarar pigmentsburkarna i. Det är IKEAs förvaring för kryddburkar som jag sågat till i rätt längder

12 reaktioner på ”Sminkskatten

 1. Gud vilken bra förvaring, härligt att se att det faktiskt går att ha ordning och reda på sina sminkprylar! Ska nog ta mig en sväng förbi Ikea och kolla! Tack för att jag fick kika in! :)//Kim

  Gilla

 2. Wow, jag blir helt förstummad av din ordning!:ODe där praktiska grejerna som du har bla dina pigment i, de där liksom.. "Vågade" insättningarna i lådorna, vart hittar man sådana?

  Gilla

 3. Det var ingen dålig samling av ögonskuggor och pigment. Jag ligger ordentligt i lä där. ;)Snyggt och prydligt var det iallafall.

  Gilla

 4. Harlig samling! Har du gjort dem sjalv eller kopt de dar praktiska dalarna som du lagger pigmentproverna i? Jag behover sana till min helmer kanner jag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s