Reportage – Hos nageltanten

Jag får många frågor om det här med gelenaglar så jag passade på att fiska upp kameran idag när jag var där. Bilderna är av minst sagt varierande kvalitet men man mixtrar inte direkt med vitbalansen hos nageltanten 🙂

Man börjar med att ta bort den gamla gelen. Det gör man genom att packa in naglarna i aliminiumfolie ihop med en bomullstuss med ”upplösningsvätska”. Så får man sitta i 20 kanske 30 minuter.

Efter packningen skrapar nageltanten som heter Karin bort den gamla gelen. Sedan får man tvätta händerna med bakeriedödande tvål innan hon fortsätter.

Hon kortar ner naglarna till önskad längd och filar på nagelbädden och tar bort eventuella rester av nagelbanden på nagelbädden.

Idag hade jag två naglar som behövde förlängas, lång- och ringfingernageln på nöger hand. Förlängningen görs med hjälp av en mall av självhäftande papper med hål i. Tyvärr fick jag inget foto på själva förlängningsarbetet men på fotot här har förlängningen härdat och hon har format dem. På närbilden ser man att förlängingen är något tjockare och vitare. Normalt brukar nte förlängingen vara tjockare men den var tvungen att bli det denna gång på grund av att det knappt fanns någon längd alls att fästa den i.

Efter varje lager av gele (idag las det 6 lager exkl förlängningen) härdas naglarna i uvljus. 2 minuter per gång.


På det här fotot har hon lagt ett lager klar gele. Det blev ludd i gelen när jag donade med kameran men det torkade hon bort sedan.


Här har Karin lagt det vita till tippen. Efter att hon målat tippen, innan färgen härdas, torkar hon bort överflödet och formar tippen.

Slutligen resultatet. Klassisk fransk med grönt multifärgat glitter.

Jag fick även reda på att Karin ska sluta vara nageltant 😦 Hon bokade mig på en annan nageltant, Emma, som jobbat på samma ställe tidigare och nu börjat igen. Jag tror jag kommer gilla Emma. Hon är förutom nagelteknolog även makeupartist och sånna gillar vi ju 🙂 Dessutom hade hon en väldans ordning på sin arbetsplats och är en fena på nageldekorationer. Det kommer säkert bli bra. 

Sist men inte minst så ska jag ge mig själv ett löfte. Nästa gång jag är hos nageltanten så ska jag inte sortera om nagelborstarna på toaletten i färgordning utan låta dem hänga.
Annonser

5 thoughts on “Reportage – Hos nageltanten

  1. I färgordning? Finns det ens en ordning för färger? Jaja, jag ska inte säga nått, mina kryddor står i bokstavsordning… ;)Så tjusiga naglarna blev!

    Gilla

  2. Sminkan: Tack. Jag är lite besviken över att jag inte kunde fota själva förlängningsarbetet men jag får försöka en annan gång, när det är vänsterhanden som behöver repareras.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s