Blå sminkning som blev lite mycket

Yeay! Ett sminkinlägg. Tanken med den här sminkningen var att den skulle bli mjukt gråblå dock hade jag glömt hur välpigmenterad MACs Strike a pose är så sminkningen blev lite kraftigare och mer färgglad än vad som var ursprungsplanen. Jag tycker att det blev grymt snyggt men kanske lite för mycket för öppna förskolan (där besökarna generellt är mer *hum* hur ska jag uttrycka mig? Mindre sminkmedvetna?) Det var ganska stora kontraster men det brukar jag ju sällan bry mig om 🙂

Strike a pose använde jag alltså. Den ligger mitt på ögonlocket och in på inre ögonvrån. Den mörkare blå färgen på yttre delen av ögonlocket är MACs Deep truth som jag för tillfället tycker otroligt mycket om. Älskar verkligen den blå färgen! Jag ljusade upp inre ögonvrån lite med MACs ljusblå skugga Tilt och under brynet och på brynbenet la jag Casablanca också den från MAC.

Under ögat la jag Tilt och Strike a pose.

P1120336 P1120338

Annonser

6 thoughts on “Blå sminkning som blev lite mycket

 1. Ser bra ut 🙂

  Hihi är en av de du kallar för *Hum 😉

  Försvann eller förvandlades gradvis till en grå liten mus, när jag fick min dotter… fast nu försöker jag sakta sakta ta mig tillbaka till att bry mig om hur jag ser ut igen. Sminkar mig lite då och då och får ofta kommentarer om att jag ser piggare och fräschare ut nu 🙂

  Gilla

 2. Med första barnet sminkade jag mig lika mkt varje dag som innan, var också den som var mest ”piffad” på Öppna förskolan. Med andra barnet så har jag mindre tid, så jag kanske framstår som mindre ”sminkmedveten” ibland när jag har prioriterat extra sömn före ”all in” på sminket. Men jag vill bara säga att som relativt nybliven tvåbarnsmamma så får man kanske prioritera bort avancerade sminkningar för att få ihop vardagen. Om du träffade på en del mammor på en helg när tex pappan kan hjälpa till med barnen mer och avlasta mamman så skulle du säkert få se att de är jäkligt snygga och inte alls omedvetna eller ointresserade av smink eller sitt utseende.

  Och jag tycker inte alls att din sminkning skulle vara för mycket, ser väldigt normal och vardaglig ut tycker jag..? För mkt är det verkligen inte. Själv använder har jag mörkt sotade ögon varje dag, en mustigt smaragdgrön ögonskugga en vardag är inga konstigheter för mig tex.

  Erkänner att jag blev liiite provocerad över din text, men jag vill bara att du inte tar förgivet att man som mamma till ett spädbarn inte bryr sig mindre, det handlar mkt om prioriteringar.

  Tjing från mig! 🙂

  Gilla

 3. Äsch tycker det är så fånigt, precis som om man inte ”får” ta sig tid att sminka sig om man har barn. Jag både hinner och gör det trots två barn, varav en är bebis ju.
  Strike a pose var en väldigt snygg färg på dig!

  Gilla

 4. Ingen säger att man inte ”får” ta sig tid till att sminka sig. jag gör det fortfarande, men inte lika avancerat. Concealer, puderfoundation, rouge, läppstift, en färg på skuggan till att sota ögonen, ögonpenna och mascara. Klart! Det jag har skurit ner på är antalet skuggor som jag använder och att jag inte fyller i brynen. Om jag är extra trött en dag tar jag på läppstiftet Ullas Röda från Face Sthlm som är knallrött.
  På kvällarna när kidsen sover målar jag naglarna. Så jag bryr mig fortfarande om mitt utseende. Jag vill vara snygg och känna mig fin, både för mig själv och för min man. Men man bör tänka på att alla inte prioriterar likadant när man har fått spädbarn. Och att hoppa lite makeup när man bara ska träffa andra småtrötta mammor på en öppen förskola är inte hela världen, skönt att folk kan känna att de inte behöver fixa sig? För en del av dem så kanske det var en stor sak att de överhuvudtaget kunde ta sig dit och fick ihop allt? Alla mammor är olika, liksom barn. Vissas livspussel är enklare än andras :o)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s