Recension: Alaska Glacial Mud mask

Den här recensionen har jag tänkt skriva ett bra tag, men jag har inte kommit mig för. Nu satt jag här med en sovande son och en make i garaget och bestämde mig för att utnyttja ensamtiden till att göra en ansiktsmask och får även tummen ur att skriva det här.

Alaska Glacial Mud mask är min favoritlermask. Jag köpte den på eleven.se i våras någon gång då jag vunnit ett presentkort. Enligt bruksanvisningen ska man använda masken 1 gång i veckan om man har normal hy och upp till 4 gånger om man har oljig hy. En burk ska räcka till uppskattningsvis 20 appliceringar. Jag har inte använt min en gång i veckan, jag har ju som ni vet en liten hemma så det är inte alla veckor möjlighet ges. Jag skulle tro att jag har användt den i genomsnitt en gång varannan vecka och det finns som ni ser mycket kvar i burken.

Jag har varianten som doftar lavendel & pepparmint men den finns även i en oparfymerad variant samt lavendel & vanilj. Jag känner inte nån direkt lavendeldoft men den luktar fräscht av pepparmint och man känner även en tydlig doft av lera vilket jag tycker är trevligt.

Huden känns mjuk och följsam efter användning och stramar inte. Jag upplever även att mina porer blir mindre, framförallt på näsan.

Att det medföljer en pensel att applicera leran med är lyxfaktor tycker jag. Penseln är dessutom tunn och har bra stuns. Den samlar inte på sig en massa lera så den är både snål och enkel att rengöra. Jag sköljer min i varmt vatten efter att jag applicerat masken. Extra plus även för att bruksanvisningen står på burken, jag avskyr när det är separata blad eller på ytterförpackningen.

Alaska Glacial mud säljs bland annat på Eleven och  kostar 269 kronor. Jag tycker att den är klart prisvärd och kommer köpa en ny burk när min tar slut.

4 reaktioner på ”Recension: Alaska Glacial Mud mask

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s