Jämförelse: Black Galaxy vs Midnight + Fairy Dust

Enda sedan jag såg Black Galaxy från Isadora har jag funderat på hur det skiljer sig från en layering med Fairy Dust ovanpå svart. Velade länge om jag skulle köpa Black Galaxy men eftersom ingen kunde säga hur pass lika de var och det dessutom började ta slut i affärerna slog jag till och beställde det från Kicks.

Här ser ni 2 lager av Black Galaxy till vänster och svarta Midnight från Savina toppat med 2 lager med Fairy Dust till höger. De är som ni ser lika men inte identiska. Midnightkombon är mer svärtad och ren än vad Black Galaxy som blir lite mer dimmig och upplevs i jämförelse som mer mörkgrå. Black Galaxy blir inte heller blank på samma sätt som layeringkombon utan behöver ett topplack.

P1160418 P1160414

P1160430

Det är större skillnad på dem än vad bilderna visar, det var svårt att fånga nyansskillnaden och skillnaden i textur (texturen syns bäst på andra bilden) Jag föredrar faktiskt hur layeringkombon ser ut men det är ju också ett lager mer och även här vill man gärna toppa med ett topplack, med Black Galaxy sparar man alltså ett lager 🙂

Har du inte fått tag på Black Galaxy är det som ni förstår ett alternativ att göra på ett svart krämlack och Fairy dust istället.

Edit:

Jag fick en kommentar som blandade in China Glaze Cosmic i jämförelsen med. Jag äger inte Cosmic men en vän för så jag åkte bort till henne och lånade den. Det är Cosmic till vänster och Black Galaxy till höger. Tyvärr var ljuset sådant att jag inte fick fram något av det holografiska ens med blixt (vilket är bilden till höger). Man ser dock att Cosmic är grövre än Black Galaxy samt att de båda har det där grusiga utseendet. Jag tycker fortfarande bäst om layeringvarianten.

P1160466 P1160468

Annonser

21 reaktioner på ”Jämförelse: Black Galaxy vs Midnight + Fairy Dust

 1. Jättabra jämförelse 😀 Hade på mig black galaxy härom dagen och jag tänkte också att det såg mycket ut som fairy dust över svart. En sak sak som jag upplevde skilde dem åt var att glittren i black galaxy är lite mer olika stora än i fairy dust, men jag vet inte riktigt för jag orkade inte plocka fram och jämföra ^^

  Gilla

 2. Toppen med en jämförelse! Jag tror många lack med glitter i av den här typen vinner på att man tillsätter glittret separat, ytan blir så himla tråkig när det är sånt ”sandigt” glitter i lacket.

  Gilla

 3. Just precis den där sandiga ytan som blir med Black Galaxy är det enda negativa jag kan komma på med det lacket. Jag fick lägga på två lager Seche Vite för att det skulle bli lite blankare yta, och då var jag ändå inte helt nöjd. Låter ju helt klart värt att slippa om slutresultatet ändå blir så pass likt.

  Gilla

 4. Jag är glad att jag inte föll för den då, för den blev verkligen populär på bloggarna nu. Jag har ju Fairy Dust så jag klarar mig alltså bättre än jag gjort med Galaxy! 😀

  Gilla

  • Jag förstår inte hypen som det ser ut nu. Var tvungen att köpa Black Galaxy för att se om de var lika. Letade bland alla bloggar jag visste för att se en jämförelse men hittade ingen

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s