Sommarsminkning del 2: knallig eyeliner

En av mina favoritprodukter så här års är ett mixingmedium. Med det kan man förvandla vilken ögonskugga som helst till flytande eyeliner. Själv använder jag Makeupstores Mixing liquid en gammal trotjänare som har funnits för alltid. Har den inte redan firat 10 år som produkt så borde det närma sig.
När jag använder Mixing liquid så häller jag en liten mängd vätska i korken. Sedan doppar jag penseln, jag använder en platt snedskuren eller tunn med korta borst, i det innan jag tar skugga. Sedan kan man få doppa och ta skugga i flera omgångar beroende på hur skuggan är, på penseln och på hur intensivt resultat man vill ha. När jag är nöjd häller jag ut kvarvarande vätska från korken, sköljer av den och sätter på den igen. Inte det mest resurseffektiva sättet men det är enkelt och jag riskerar inte att få skugga i flaskan.
Jag tycker att skuggan i sig blir sämre när man varit och kladdat med Mixing liquid. Därför använder jag inte mina finaste skuggor och håller mig till ena kanten av de skuggor jag använder. Makeupstores microshadows är bra tycker jag. Dels är de pigmentsrika och den stora ytan gör att man utan problem kan ”förstöra” en del av skuggan med vätska.

IMG_2579

Här har jag gjort eyelinern med skugga nummer 1 i Acidpaletten från Sleek. Till det har jag bara svart mascara och en neutral ögonskugga.

IMG_2576 IMG_2570

Självklart kan man använda en mer neutral skugga, möjligheterna är ju oändliga, men jag tycker att det blir mer effektfullt med nått oväntat. Vatten ska enligt uppgift fungera för att göra eyeliner med men jag vet inte alls hur det blir då. Med Mixing liquid blir linjen i princip vattenfast och det gillar jag såhär års.
Ett sista tips. Om du ska prova med en skugga du inte använt som eyeliner tidigare föreslår jag att du provar lite på handen först, speciellt om du är petig eller ska iväg nånstans. Vissa skuggor ändrar nämligen kraftigt karaktär när de blir eyeliners.

4 reaktioner på ”Sommarsminkning del 2: knallig eyeliner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s