Kaviarmanikyr med Kubis no 111

Här kommer min första manikyr med kaviarkulor. Jag köpte från Kubis när jag var på Gekås, tror de kostade 25 kronor. Tycker att det är lagom för kaviarkulor är inte beredd att lägga 100+ på en sån sak.
Kubis no 111 innehållet kulor i massor med färger, olika nyanser av rosa/lila, blått, grönt, guld/orange och silver.
Jag bestämde mig för att fästa kulorna på ringfingrarna, tyckte att det räckte.
Jag började med två lager med China Glaze Midnight kiss på samtliga fingrar och sedan tryckte jag dit kulorna i blött lack. Jag formade och pillade kulorna på plats med en tandpetare och när det härdat lite toppade jag med Seche vite. Det skulle jag inte gjort. Sechen krympte pärlplattan så att den lyfte från nagelbädden. Inte snyggt så jag gjorde om utan Seche. Det är det försöket som jag fotade.

Kubis no 111 Kubis no 111-001 Kubis no 111-002

Utan topplack satt inte kulorna jättebra jag hade nog för tunt lager lack under för att kulorna skulle fästa ordentligt.
Efter några timmar la jag ett lager med ett topplack från Depend just för att försegla kulorna, var lite rädd för att Theodor skulle få nån i ögonen. Det var ett dåligt val. Topplacket mjukade upp hela manikyren så jag kunde torka bort allt med en bit papper. Efter det orkade jag inte med mer kulor utan lackade om.

8 reaktioner på ”Kaviarmanikyr med Kubis no 111

  1. Man kan försegla med litegrann allra längst ut på tippen för att ge lite extra skydd åt slitytan, men annars funkar inte topplack. Kulorna tappar färg och lossnar. En del tycker att det funkar att spraya lite hårspray över för att få bättre hållbarhet.

    Gilla

  2. Förstår att du inte la på mer pärlor efter andra försöket! Det är ju inte världens mest praktiska påhitt med pärlor som lossnar och har sig, men lite roligt ändå för specifika tillfällen kanske. Gillade i alla fall blandningen av färgerna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s