Tutorial med Friskey frog & Duchess

Ok, en tutorial var det. Jag ska inte lova men jag tror detta är den första och enda tutorial jag kommer göra. Jisses vilken tid det tog! Hoppas ni uppskattar den nu.
Jag valde att göra en tutorial med två färger, Friskey frog från Gosh och Duchess från MUS. Vill man använda 3 eller fyra färger är principen precis den samma.

Jag börjar med att lägga en neutral skugga som bas på hela locket upp till brynet. Jag har fyra skuggor från MAC som jag brukar använda mig av. Ska jag göra en sminkning med kalla färger brukar jag använda Tilt (blå) eller Casablanca (väldigt ljus, nästan vit). Gör jag en varm sminkning använder jag Swimming (grön) eller Ricepaper (neutralbeige). Idag använde jag Ricepaper.

Nästa steg är pennorna. Först lägger jag Friskey frog längsmed inre halvan av övre fransraden. Jag lägger ganska tjockt och slarvigt.

Efter det lägger jag Duchess längsmed yttre halvan av fransraden.

Sedan gör man likadan under ögat.

Nu till själva formen. Jag använder en liten tunn pensel för att dra ut pennstrecken i en fin form och sudda ihop skarven. Idag fick jag måla i strecken innan jag drog för färgen hade hunnit stelna under fotograferandet men normalt sett så är jag så van att jag hinner innan. Kan vara bra att veta att man behöver vara lite kvick dock.

Jag tycker ju om att definiera ögat med svart kajal så även till den sminkningen.

Mascara och brynfärg. Normalt sett brukar jag stanna här men ibland vill man gå lite längre och glamma till det lite. Då lägger jag en twinkle eyeshadow från MUS i passande färg ovanpå pennstrecket. Idag Africa med guligt glitter.

Annonser

10 thoughts on “Tutorial med Friskey frog & Duchess

  1. Fin tutorial! Bra idé att använda pensel på strecken, det hade jag aldrig tänkt på. Nu måste jag nog ge mig ut och köpa mig en färgglad kajalpenna, har sorgligt nog bara 2 stycken hemma – brun och svart.. 😉

    Gilla

  2. Sminkjante: Precis så gör jagMaria: Köp en mjuk! Det kanske jag skulle skrivit i texten. Det går bra att blanda mjuka och hårda men det funkar inte med bara hård. GÅr inte att dra ut nån färg då

    Gilla

  3. Therése: TackBadbomben: Jupp. Ett tips, ska du göra en gör den på helgen när du har all tid i världen.. 😉Anna: Ja, det tycker jag. Jag ska klämma på MACs pennor, har bara hårda därifrån

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s